Agenda

vrijdag 23 maart, 20.00 uur Allemanshuus

Lezing Cees Dekker over de Bruinvisch

Wie in Harlingen kent niet de tjalk Bruinvisch? Al meer dan 115 jaar geleden, in 1902 werd het schip gebouwd op de werf Welgelegen in Franeker. De werf bestaat nog steeds, maar is niet meer springlevend. Het schip daarentegen wél!

Op vrijdag 23 maart komt de schipper/eigenaar van de Bruinvisch, Cees Dekker, ons vertellen over zijn schip en de geschiedenis ervan. Sinds hij in 1972 de Bruinvisch kocht, was van het schip niet veel meer over dan een casco met motor. In de jaren daarna heeft hij de tjalk onder zeil gebracht, met veel onderzoek, handwerk en liefde. Cees’ leven is met het schip verknoopt geraakt. Hij is een bevlogen verteller.

 

Zaterdag 24 maart,

Excursie naar werf Oostvliet in Franeker

Op zaterdag 24 maart gaan we op excursie naar de werf aan het Oostvliet, waar nog steeds van alles te zien is. Niet als museum, maar zoals alles in werkende staat is achtergelaten, tot en met de smidse, de ponsmachine en de voorraden klinknagels toe. Een unieke gelegenheid om dit oorspronkelijk stukje industrieel erfgoed te bezichtigen. Rondleiding door H.O. Veldman, auteur van het boek Schuitmakers in Franeker, over vijf eeuwen scheepsbouw rond Franeker. Tijd en plaats wordt nog bekend gemaakt.

 

7 april, vanaf 9.00 uur Jachthaven

Werkdag

 

20 april, 20.00 uur Allemanshuus

Opening Vaarseizoen

 

24 en 25 mei

HT Race

Leden worden uitgenodigd aanwezig te zijn bij het sloffeest in Restaurant “t Wad op de Waddenpromenade op 25 mei.