Jeugdzeilen

Afsluitdag HWSV Jeugdzeilen Oudega op 8 september 2019
Kijk HIER voor de foto’s. Na het opladen van de Optimisten, volgboot  en buitenboordmotor op de autotransporter die Erik Kappert ter beschikking had gesteld en nog een kleine aanhangwagen met 1 Optimist zijn wij afgereisd naar de Watersportcamping De Bearshoeke te Oudega. Gastvrije ontvangst door de beheerster. Wij mogen bij regen ook gebruik maken van de binnenfaciliteiten van de camping. De kinderen hebben al snel het klimrek ontdekt waardoor de organisatie met hulp van de ouders de boten te water kunnen laten en optuigen. Op het grasveld worden meegebrachte stoelen en tafels geplaatst evenals grote hoeveelheden etenswaren en limonades. Een Valk met aanhangmotor opgehaald bij watersportbedrijf De Werf, waar de gehele dag prima mee is gezeild. De weergoden zijn ons dit jaar goed gestemd. Een mooi doorstaande wind met ook voor de kleine bootjes een overzichtelijk ruim vaarwater.  Allen vermaken zich uitstekend. Aan het eind van de middag wordt met vereende krachten de zaak weer opgeruimd en de Valk teruggevaren.
Denk dat ik namens allen mag spreken dat het een fantastische dag is geweest, waarbij de organisatie jeugdzeilen alle lof verdient, evenals Watersportcamping De Bearshoeke en watersportbedrijf De Werf. en niet te vergeten de grote opkomst van de kinderen en ouders! Volgend jaar graag in de herhaling is de algemene mening!
Peter Hans HWSV  Fotografie

Jeugdzeilen bij de HWSV
In de periode april-juli zijn er zeillessen voor kinderen vanaf 7 jaar, die in bezit zijn van minstens één zwemdiploma. De beginners varen in een optimist en zeilen in de singels. Meer gevorderde zeilertjes gaan het Van Harinxmakanaal op en varen ook in Laerlings. Er zijn telkens twee volgboten met begeleiders mee het water op.

Klik op onderstaande foto voor méér:

coverfoto (2)

De zeillessen kosten € 50 per seizoen. Er worden minimaal 8 lessen gegeven. Als je geen eigen optimistje hebt, kun je er eentje van de HWSV huren. De huur per cursusperiode is vastgesteld op € 20. Bovendien moet je lid zijn van de Harlinger Watersportvereniging. Het jeugdlidmaatschap kost €20,- per jaar. Als je je hebt opgegeven voor de zeillessen word je automatisch lid.

Inschrijven voor de zeillessen

De lessen beginnen in april met een zwembadtraining in het zwembad in Workum. Hier leer wat je moet doen als de boot omslaat.  Daarna is er tot de zomervakantie wekelijks een les  vanaf 18.30 tot 19.30 uur.

Informatie over de zeillessen in 2019 vind je via onderstaande link:

Info jeugdzeilen 2019

Opgave voor de zeillessen kan tot 31 maart 2019 met het inschrijfformulier:

INSCHRIJFFORMULIER JEUGDZEILEN

Instructeurs gevraagd

Bent u in het verleden al zeilinstructeur geweest of lijkt het u leuk om het te worden en heeft u de kennis en het vermogen om jeugdigen zeilles te geven, neem dan op korte termijn contact op met de Organisatie Jeugdzeilen. Ook als u anderen weet, informeer hen dan en geef hun naam door aan de Organisatie Jeugdzeilen.  Dat kan kan per mail via hwsv.jeugdzeilen@gmail.com