Havenmeester stelt zich voor

Frank.jpg

Beste leden van de HWSV,

Even voorstellen: mijn naam is Frank van Schagen, geboren in 1967 te Leiden en sinds kort havenmeester bij de HWSV Harlingen.

Na het verzorgen van mijn ouders (Sint Nicolaasga) alwaar ik een groot deel van mijn jeugd heb doorgebracht, heb ik een boot gekocht om op te wonen.

Harlingen kende ik al vanuit mijn jeugd, ik had daar vrienden wonen. Zo leerde ik ook Sjors Dotinga kennen en zeg je Harlingen en boot dan zeg je Sjors. Sjors heeft mij geholpen bij de aankoop van mijn boot en wist nog een goeie winterligplaats voor mij: dat werd de HWSV Harlingen.

Daar ik inmiddels weer op zoek was naar werk èn er een baan als havenmeester beschikbaar kwam, heb ik onmiddellijk gesolliciteerd.

Ik heb vele soorten baantjes en banen gehad variërend van export sales manager Moskou tot vuilnisman in Hellevoetsluis en van Art Handler Christies tot taxi chauffeur in Amsterdam, dus een baan als zijnde Havenmeester HWSV Harlingen past daar goed bij dacht ik.

Mijn affiniteit met bootjes en water is afkomstig van vroeger. Veel boot vakanties gehad en later na militaire dienst gewerkt op Driemastklipper de Oostvogel in Hellevoetsluis. Ik hoop hier vooral een hele gezellige en leuke tijd te hebben op de haven met u als “bewoners / leden”. Vanzelfsprekend zullen we wat aan elkaar moeten wennen, maar mijns inziens komt dat allemaal goed.
Mocht u vragen dan wel opmerkingen bemerkingen hebben, schroom niet en u weet mij te vinden.

Vanzelfsprekend kan ik dit niet alleen. Ik heb inmiddels veel geleerd van onze super winterhavenmeester Bouke en mag nu samen met Loekie (de zomer held) en Henk  Deinema, Theo Nobel en John Grotenboer u dagelijks welkom heten op de haven.

Zoals misschien een aantal van u inmiddels weten, woon ik op mijn boot in de haven en zullen we elkaar met grote regelmaat tegenkomen, op de steigers of op de “gezellige vrijdagmiddag borrel” (ca 16.00 uur) in het Allemanshuus.

Met vriendelijke groet
Frank van Schagen
Havenmeester