Nieuws

Tallshiprace Harlingen en HWSV
Wat hebben we van een fantastisch mooi nautisch evenement in onze stad, ons stadsje mogen genieten. Vier dagen de Tall Ships Race 2018 en alle mooie evenementen daar omheen. Wat een mensen heeft het getrokken. Ook in onze HWSV haven hebben we dagenlang meer dan 75 gastliggers mogen verwelkomen. Het zal nu ietsje rustiger worden en gelukkig ook ietsje koeler. Echter het volgende grote feest staat gepland voor het eind van deze maand. Visserijdagen. Ik hoop u dan weer te zien in Harlingen. Petje af voor onze havenmeesters en vrijwilligers voor de wijze waarop de haven wordt onderhouden, de gasten worden ontvangen en ligplaatsen worden toegekend. Een leuke en gezellige vrijdagmiddag borrel toegewenst in ons Allemanshus en voor de vaarders een fijne vakantie. Een zonnige groet uit Friesland.
Jouke van Keulen.

Droogte,
Beste ligplaatshouders,
De droogte is ellendig voor onze nieuw aangeplante haag. Wilt u als ligplaatshouders van boxen 70 en hoger af een toe een puts, meerdere putsen water geven?
Het onkruid tiert wel welig. Zou u ook voor een deel dat willen ruimen?
Het pad is bij u ook smal. Wilt u de fietsen aan boord plaatsen of buiten het “hek” laten staan.
Ook is er een toegang tot de steiger. We verzoeken u dringend daar gebruik van te maken en niet over of door de haag te stappen, lopen.
Bedankt voor uw medewerking.
Jouke van Keulen.

Filmpje HT race Menno Onnes
HIER kun je een filmpje zien van Menno Onnes: een sfeerbeeld van de 72-ste HT van woensdagavond 23 mei 2018 tot en met de vrijdagavond 25 mei 2018.

(Wal)stroom
Verzoek aan de vaste liggers: als u geen stroom gebruikt, wilt u dan de stekker uit het stroompaaltje halen? Natuurlijk alleen als er geen of weinig tegoed meer op de meter staat. Als gastvrije haven willen we ook onze gasten de mogelijkheid bieden er gebruik van te maken.

Ligplaats: gaat u varen? Meld het even …
Verzoek aan de vaste liggers, die het hier in Harlingen voor gezien houden. Voor een dagje weg of vakantie, heerlijk. Wilt u voor vertrek aangeven, dat u de haven verlaat.

Dit kan telefonisch, op papier door een briefje in de brievenbus te schuiven, per mail of u meldt het mondeling in het kantoor.

U kunt ook aangeven wanneer u denkt weer terug te zijn. De havenmeester(s) kunnen uw box op de datum van terugkomst niet verhuren. U ligt weer bij aankomst in Harlingen in uw eigen box.

Boetes op het water
De waterpolitie deelde vorig jaar bijna 2.200 boetes uit aan overtreders op het water. Onder meer hardvaarders, bestuurders zonder vaarbewijs en schippers zonder reddingvest werden op de bon geslingerd. In totaal werd voor 360 duizend euro aan boetes opgelegd, zo blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van cijfers van het CJIB.
In Amsterdam werden met afstand de meeste betrapte overtreders beboet: ruim vierhonderd. Ook in kleinere en waterrijke gemeenten gingen schippers geregeld de fout in. Zo noteerde het CJIB 101 boetes in Súdwest-Fryslân en in het nabijgelegen Fryske Marren 71. Ook in de gemeente Steenwijkerland, waar het onder buitenlandse toeristen geliefde Giethoorn onder valt, werden zo’n honderd boetes uitgedeeld.
(Bericht Peter Hans via 112 & misdaad)

Kantine deze zomer weer elke vrijdag open
Afgelopen vrijdagmiddag was de eerste keer van het zomerseizoen, dat de kantine open was. Tussen 16.00 uur en 19.30 uur is de kantine de eerst komende maanden open voor leden en passanten. Het was gezellig. Kom ook een keer buurten.

Twee loekies / havenmeesters
Beste Jouke en Loekie,
Een foto vd twee Loekie’s!
Het was een genoegen om bij jullie in de haven te zijn geweest, succes met alle bootjes en een hele fijne zomer gewenst!

2loekies

Groetjes van Loekie de havenmeester uit Stavoren (gemeentelijke buitenhaven Stavoren van Sud west Fryslan) en Wybren Terpstra

>>   Fijne vakantie, geniet ervan, hoop dat jullie hetzelfde mooie Hollandse weer daar ook hebben.

Groetjes ut Harns.

Jouke